De cate panouri solare veti avea nevoie pentru o instalatie solara de 5 kW

Panourile solare sunt un echipament extrem de eficient si de incredere, cu o durata de viata de peste doua decenii. 

De aceea, investitia intr-un sistem de energie solara pentru casa dvs. este garantata pentru a furniza energie in continuare multi ani dupa ce ajungeti la perioada de rambursare – punctul in care investitia initiala pe care ati facut-o va fi platita in economii.

Alimentarea casei cu energie solara regenerabila are o serie de avantaje, cum ar fi protejarea de pretul in continua crestere al energiei electrice, permitandu-va sa beneficiati de o serie de stimulente si programe de reduceri care vor reduce si mai mult pretul sistemului dvs. solar si vor lasa mai multi bani in buzunar pentru a economisi pentru pensie. Exista, de asemenea, cresterea valorii casei tale si putina intretinere si intretinere odata ce panourile urca pe acoperisul tau.

Cand decideti sa utilizati energia solara, instalatorul dvs. va efectua o analiza a nevoilor dvs. de energie, astfel incat sa va poata recomanda cantitatea potrivita de panouri solare pentru a compensa aceste nevoi. Este extrem de important sa analizati corect aceasta cifra, gandindu-va la nevoile actuale si viitoare, astfel incat sa puteti continua sa culegeti roadele energiei regenerabile pentru multi ani de acum inainte.

Analiza

Potrivit Energy Information Administration (EIA), in 2017, consumul mediu anual de energie electrica pentru un client de utilitati rezidentiale din SUA a fost de 10.399 kWh – o medie de 867 kWh pe luna. 

Cand treceti la energia solara, trebuie sa adunati facturile anuale de electricitate, care vor include cati kWh de energie folositi in fiecare ciclu de facturare. Acest lucru va va ajuta sa determinati care este utilizarea dvs. individuala.

Dar, pe baza cifrei de mai sus, va puteti da seama de cate panouri are nevoie o casa medie americana.

Pentru aceasta, trebuie sa aflati si cate ore solare de varf primeste regiunea dumneavoastra. Acesta este numarul mediu de ore dintr-o zi in care soarele este la cel mai inalt nivel, adica atunci cand panourile dvs. vor genera energie electrica maxima.

Hai sa facem niste matematica

Inarmat cu aceste numere, puteti incepe procesul de determinare a cate panouri sunt necesare pentru un sistem solar de 5 kW. In primul rand, ati inmulti 5,5 x 30 (numarul de zile dintr-o luna) = 165

Daca o casa medie foloseste 867 kWh pe luna si o impartiti la 165, veti obtine un sistem solar de 5,2 kW necesar pentru alimentarea acelei resedinte.

Acum vine partea complicata, deoarece numarul de panouri va fluctua in functie de cat de puternice sunt modulele fotovoltaice pe care le alegeti. Panourile solare medii astazi oscileaza intre 280 – 450 de wati. 

Daca ati alege panourile de 280 de wati, ati imparti cei 5.000 (sistem solar de 5,2 kW) la acea cifra = 17,8 (sau aproximativ 18 panouri solare).

Dar daca ai alege panourile cu putere mai mare, ai obtine 14,7 (aproximativ 15 panouri solare).

Decizia corecta aici este importanta si s-ar putea baza pe cat spatiu aveti pe acoperis si pe bugetul dvs. Daca acoperisul tau este mic, atunci va exista o limita a cantitatii de energie pe care o poti genera. Puteti extrage mai mult din acest spatiu disponibil pe acoperis instaland panouri mai scumpe, cu putere mai mare, care genereaza mai multa energie pe metru patrat. Cea mai buna optiune pentru aceasta matrice ar putea fi folosirea unui invertor sir care conecteaza toate modulele solare la un singur invertor care transforma electricitatea DC (curent continuu) in putere AC (curent alternativ). 

Puteti opta si pentru microinvertoare care merg direct pe fiecare panou solar, dar ar trebui sa cumparati cate unul pentru fiecare modul si costurile se pot multiplica, dar ofera si mai multa eficienta.

Daca spatiul pe acoperis nu este o problema, puteti opta pentru optiunea cu putere mai mica.

O modalitate mai usoara de a face aceste calcule este de a lasa verificatorul de pret care sa va ofere aceste informatii in cateva secunde, folosind pur si simplu adresa si factura medie lunara de energie electrica. Ei va vor recomanda care este sistemul corect de energie solara pentru casa dvs. pentru a compensa acele costuri cu electricitatea, costul total al echipamentelor si chiar un cost estimat de instalare a panourilor solare. De asemenea, ei va pot ajuta pe instalator sau pe dvs. in proiectarea aspectului sistemului.

Retineti ca, desi instalati ceea ce este recomandat pentru a acoperi 100% din necesarul dvs. de energie, aceasta nu inseamna ca toata energia electrica va fi acoperita in intregime de panourile solare.

De aceea aproape (daca nu) toate sistemele de energie solara rezidentiala sunt inca conectate la retea. Acest lucru este astfel incat sa puteti avea energie atunci cand panourile nu o produc (cum ar fi in timpul noptii). In acest fel, platiti companiei de utilitati doar pentru cantitatea mica de energie pe care ati folosit-o de la retea, in loc sa aveti nevoie de 100% din ea. 

Dar asta nu este tot. Daca utilitatea dvs. permite contorizarea neta si produceti mai multa energie solara decat puteti consuma intr-o anumita zi, acel excedent este restituit retelei si compania de utilitati va va acorda credit sau bani pentru aceasta energie electrica. Daca ceea ce returnati la retea este mai mare decat suma pe care o luati din ea, puteti totusi sa veniti cu o factura de energie de 0.