Ghid incepatori: Sistem de energie solara

Exista o multime de oameni care sunt interesati sa obtina o instalare de panouri solare, dar decid impotriva acesteia deoarece nu sunt siguri cum functioneaza un sistem de energie solara. Iata un ghid pentru diferitele componente ale unui sistem de energie solara si o privire mai profunda asupra modului in care functioneaza.

Ce este energia solara?

Energia solara este energia care este generata din lumina soarelui . Acest proces este cunoscut sub denumirea de efect fotovoltaic , iar soarele poate converti energia provenita de la soare in energie solara utilizabila, care poate fi folosita pentru a furniza energie pentru uzul casnic de zi cu zi.

Componentele de baza ale unei instalari de panouri solare

Panouri solare

Cand vine vorba de instalarea panourilor solare , majoritatea oamenilor vor sti despre panourile solare , deoarece panourile solare sunt partea vizibila a sistemului de energie solara. Panourile solare fac parte din sistemul de energie solara care genereaza energie solara.

Echipamentul de montare

A avea un echipament de montare bun si fiabil  va fi foarte important. Va trebui sa instalati panourile solare acolo unde acestea vor instala cantitatea maxima de insorire pe tot parcursul anului. Dar va fi important sa retineti ca veti avea nevoie de echipamente de montare care sa reziste pe toata durata de viata a panourilor solare, deci minim 25 de ani .

Invertoarele solare

Invertoarele solare sunt extrem de  vitale pentru un sistem de energie solara, deoarece preiau energia solara DC pe care o genereaza panourile solare si o transforma in energie solara AC utilizabila. Invertoarele solare  nu vor fi la fel de cunoscute ca panourile solare, dar vor fi la fel de vitale.

Suporturi de urmarire a energiei solare

Suporturile de urmarire vor muta mecanic panourile solare pe tot parcursul zilei, astfel incat sa poata maximiza cantitatea de lumina solara care ajunge la panourile solare si sa maximizeze productia de energie solara . Trackerele cu doua axe pot modifica atat azimutul, cat si elevatia, iar trackerele cu o singura axa se vor potrivi doar cu azimutul.

Intrerupatoarele de deconectare

Intrerupatoarele de deconectare vor avea o importanta critica si trebuie sa fie montate cu usurinta. Fiecare membru al familiei tale ar trebui sa stie exact cum sa opresti sistemul de energie solara din motive de siguranta. Daca exista comportamente ciudate din sistemul electric al casei dvs., acesta va opri mai intai instalatia panoului solar.

Cablajul si conexiunile cutiei cu sigurante

Cablajul, conductele si conexiunile la cutia principala de sigurante a casei dvs. sunt cheltuieli minore cu hardware, cu toate acestea, ele vor cuprinde o mare parte de munca atunci cand obtineti o instalare de panouri solare.

Contoarele de putere de utilitate

Contoarele conventionale vor fi capabile sa se roteasca inapoi, cu toate acestea, companiile de utilitati vor trece in mod normal la un contor digital special atunci cand va conectati la retea, deoarece majoritatea clientilor de energie solara vor merge la TOU (timp de timp). -utilizare) structura ratei, aceasta necesita o procesare mai inteligenta decat este capabil un dispozitiv mecanic.

Avantaje si dezavantaje ale instalarii unui panou solar

Avantajele energiei solare:

– Este o sursa de energie regenerabila .  Inseamna ca este o resursa infinita. Spre deosebire de combustibilii fosili traditionali , nu vom ramane fara energie solara prea curand. Razele soarelui pot fi recoltate pentru energie din nou si din nou, fara a epuiza sursa.

– Scade facturile la electricitate.  Ca inlocuitor pentru proprietatile conectate la retea, care este oriunde care are acces la liniile electrice, costurile cu energia solara reprezinta doar o mica parte din ceea ce puteti plati companiei de utilitati in  fiecare luna. Un sistem de energie solara care este dimensionat corespunzator va poate reduce factura la electricitate la 0 USD.

– Imbunatatiti valoarea proprietatii dvs. Casele care sunt echipate cu un sistem de energie solara vor creste valoarea casei tale. O casa care are o instalatie de panouri solare se vinde de obicei cu aproximativ 15.000 USD mai mult decat casele fara acestea, in medie.

Contra energiei solare:

– Costul initial ridicat al panourilor solare. Chiar si cele mai mici sisteme de energie solara si costa cateva mii, iar un sistem de energie solara la scara larga pentru o casa poate avea preturi care pot ajunge la sume mari. Desi instalarea panourilor solare se va amortiza in cele din urma de la sine pe termen lung, costul total  al panourilor solare poate fi costisitor.i.

– Depinde de vreme.  Umbra, zapada si altle care vor afecta puterea solara a panourilor solare. Sa spunem ca panourile solare nu primesc mult soare, ca nu vor functiona foarte eficient . Dar nu puteti decat echipament de energie solara pentru a ajuta la combaterea acestui lucru.

– Depozitarea este putin costisitoare. Bateriile solare  vor fi cea mai scumpa parte a unui sistem de energie solara. Daca doriti sa renuntati la retea sau sunteti interesat sa instalati o baterie solara in timp ce ramaneti conectat la retea, ar trebui sa aveti in vedere ca costul bateriilor solare va afecta rentabilitatea investitiei.


Exista o multime de informatii cu privire la instalarea panourilor solare  care pot descuraja unii proprietari  de a instala un sistem de energie solara. Nu pentru ca proprietarul nu crede ca beneficiile  energiei solare  merita, ci pentru ca nu inteleg cum functioneaza sistemul de energie solara  .

Cand faci o investitie majora, in orice, vei dori sa stii toate dezavantajele pentru ca acesta sa functioneze. Acelasi lucru este valabil si pentru instalarea panourilor solare. Cand un proprietar de casa face o investitie atat de mare  intr-un sistem de energie solara, va dori sa stie exact cum functioneaza .

In partea 1 a unui ghid pentru incepatori pentru un sistem de energie solara , am discutat pe scurt ce este energia solara, componentele de baza ale instalarii panourilor solare si avantajele si dezavantajele energiei solare. Astazi vom detalia ceva mai mult in ceea ce priveste un sistem de energie solara.

Diferenta dintre un sistem de energie solara legat de retea si un sistem de energie solara in afara retelei?

In primul rand, nu toate sistemele de energie solara sunt independente de retea . Aceste informatii pot soca unii oameni. Proprietarii de case vor avea optiunea de a obtine o instalatie de panouri solare care este inca conectata la retea sau pot obtine un sistem de energie solara in afara retelei.

Un sistem de energie solara legat de retea – ON Grid

Obtinerea unui sistem de energie solara conectat la retea poate economisi multi bani proprietarii de case, motiv pentru care majoritatea instalatiilor de panouri solare rezidentiale pe care le vedeti astazi sunt inca conectate la retea. Un sistem de energie solara conectat la retea are o multime de beneficii si este mult mai ieftin  decat cumpararea de energie electrica de la compania de utilitati. Sistemul de energie solara va genera energie pentru casa dumneavoastra in timpul zilei si apoi va trimite excesul de energie solara pe care o genereaza inapoi in retea pentru un credit. Apoi, atunci cand sistemul dvs. de energie solara nu genereaza nicio energie solara, puteti utiliza creditul pentru a cumpara energie solara de la utilitatea dvs.

Un sistem de energie solara in afara retelei -OFF Grid

Un sistem de energie solara in afara retelei este de obicei utilizat intr-o zona in care casa nu are acces la o retea electrica. Costul unui sistem de energie solara in afara retelei, este de obicei mai mare decat un sistem de energie solara conectat la retea  , datorita faptului ca va trebui sa instalati o baterie solara alaturi de instalatia panoului solar pentru a stoca excesul de energie solara care este generata de sistem de energie solara. Cand vine vorba de un sistem de energie solara in afara retelei, vor exista doua beneficii principale:

– Puteti stoca energia solara de rezerva in caz de urgenta. puteti stoca energia solara suplimentara intr-o baterie solara pentru a va proteja de o intrerupere in zona dvs.

– Iti stocheaza excesul de energie solara,  astfel incat sa o poti folosi si chiar sa o vinzi tarziu!

Stocarea Energiei Solare

Atunci cand un proprietar de casa instaleaza o baterie solara, aceasta ii va oferi o liniste suplimentara si le va oferi cel mai mult din energia electrica pe  care o genereaza sistemul dvs. de energie solara. In cele din urma, este alegerea proprietarului casei daca doresc sa instaleze o baterie solara alaturi de sistemul lor de energie solara. Daca au intrebari suplimentare  despre beneficiile instalarii unei baterii solare , pot citi despre ele aici si ar trebui sa fie siguri ca ii intreba instalatorul solar .

Prosumator


Un alt stimulent solar benefic va fi masurarea neta . Retineti ca, in functie de locul in care locuiti, este posibil sa nu fiti eligibil pentru acest stimulent solar. Contorizarea neta este in mare parte benefica pentru proprietarii de case cu un sistem de energie solara conectat la retea, deoarece le permite proprietarilor de case sa trimita excesul de energie solara generata inapoi la reteaua de utilitati. Compania dvs. de utilitati va va acorda apoi un credit in schimbul energiei solare pe care o puteti utiliza ulterior.

Cand cererea de energie este scazuta (in timpul zilei), un sistem de energie solara va produce de obicei mult mai multa energie solara decat are nevoie casa. Contorizarea neta permite proprietarilor de case sa utilizeze in continuare energia solara cu un credit care poate fi utilizat pe timp de noapte. Noaptea, sistemul de energie solara nu va genera energie solara, dar un proprietar de casa poate folosi creditul pentru a obtine energie de la compania de utilitati .